1-0 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 4 min
3-0 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 32 min

Patrik Lippe 61 min
Patrik Lippe 71 min (UTVISAD)
Mattias Jönsson 79 min
Philip Marklund 85 min

ÖT Smygehuk vann äntligen igen när man bröt en segerfri svit på 4 matcher och tvålade till IFK Malmö hemma med 3-1. ÖT Smygehuk spelade en bländande anfallsfotboll i första halvlek och när vi är på det humöret är det inte många lag som rubbar oss. Tyvärr har det hänt alltför sällan i år än så länge. IFK Malmö började matchen med hög press vilket passar oss utmärkt med våra snabba forwards. Redan i den 4:e minuten spelas en hög boll upp mot Oliver Oliveros vid mittlinjen. Oliver går upp och vinner nickduellen till Johan Hellström som släpper bollen direkt på djupet till Oliver Oliveros som sprintar förbi försvararna och kommer ensam med målvakten där han hur kallt som helst placerar in 1-0. Detta var Olivers 2:a seriemål i år. I den 10:e minuten slår Gustav Lindquist en perfekt hörna där Emir Rozajac går upp och nickar tätt över. I den 16:e minuten slår Adam Norén en perfekt långboll med yttersidan där Johan Hellström löper på. Johan tar sig in i straffområdet och kommer 1 mot 1 där han skottfintar bort försvararen innan han retfullt enkelt placerar in 2-0. Detta var Johans 4:e seriemål i år. I den 18:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin räddning på ett skott. Efter 28 minuter väggar sig Oliver Oliveros och Johan Hellström fram i straffområdet där Johan blir överraskad hur fri han blev men Johans avslut räddas precis av en IFK Malmö fot. I den 32:a minuten har IFK Malmö en hörna. Izzettin Adigüzel går ut och plockar bollen elegant och ser att Johan Hellström är på språng. Izzettin kastar bollen snabbt till Johan som rör sig mot mittlinjen. Johan tar med sig bollen några steg innan han lägger en väl avvägd boll på djupet där Oliver Oliveros är på språng och Oliver kommer 1 mot 1 där han placerar in 3-0 snyggt. Olivers andra mål för dagen och det 3:e totalt i serien. ÖT Smygehuk har kört över IFK Malmö under första halvtimmen och det är till och med så illa att domaren vid två tillfällen får bryta matchen för att IFK Malmös spelare och ledare bråkar internt i båset. I den 39:e minuten slår IFK Malmö in en boll bakom vår backlinje där en forward löpt in och fri med Izzettin Adigüzel gör han inget misstag utan placerar in reduceringen till 3-1. I den 41:a minuten slår Gustav Lindquist en ny fin hörna där Adam Norén möter upp på första stolpen och helt fri ska han bara placera in bollen i nät med högerfoten men slår ett hål i luften och bollen tar på vänsterbenet och går ut till inspark. Nära ännu ett mål där. Första halvlek slutar 3-1 där ÖT Smygehuk presterat sin än så länge bästa fotboll i årets seriespel. I den andra halvleken slappnar ÖT Smygehuk omedvetet av och IFK Malmö som med reduceringen fått nytt mod spelar upp sig. I den 52:a minuten slår Gustav Lindquist en perfekt frispark där Mattias Jönsson når högst och nickar tätt över från nära håll. I den 55:e minuten vänder IFK Malmö spelet snabbt och Izzettin Adigüzel gör en fantastisk dubbelräddning på två kanonskott och får ut bollen till hörna. I den 71:a minuten ryker Patrik Lippe och en IFK Malmöspelare ihopa där båda två får sina andra gula kort och blir utvisade. Matchen hårdnar till och det utdelas ett par gula kort till under slutkvarten. I den 78:e minuten släpps en IFK Malmö forward helt fri men Izzettin Adigüzel gör en fin räddning på friläget. I den 89:e minuten jobbar inbytte Mathias Herrström fram bollen till Robin Mårtensson som kommer fri med målvakten men Robins avslut räddas av målvakten. En lysande comback för vår forward Johan Hellström som missat de senaste två matcherna. 1 mål och 2 assist och ett utmärkt spel i övrigt blev facit för matchens lirare. Matchen slutar med en övertygande 3-1 seger för ÖT Smygehuk! Egentligen skulle man vilja dela ut stjärnor till samtliga men tyvärr är det bara 5 som kan få och i huvudsak går de till offensiva spelare som utmärkte sig. I nästa match väntar KSF Prespa Birlik på Heleneholms IP på fredagen den 10:e juni klockan 19:00.